В средна купа разтворете :
- 2 чаши топло ядково мляко
- 3 ч.л. захар
- 3 ч.л. суха мая
- 2 чаши топла вода
- 6 с.л. растително олио
- 4 ч.л. оцет или лимонов сок
- общо 4 с.л. ленено семе и чиа
СУХА ЧАСТ
В голяма купа разбъркайте сухите сътставки:
- 4 чаши оризово брашно
- 2 чаши нишесте (царевично, тапиока, картофено и т.н.)
- ½ чаша buckweat flour (елдово/гречка)
- 1 ч.л. сол
- 2 ч.л. Xantham gum
ПОЧТИ Е ГОТОВО !
Смесете мократа и сухата част и разбъркайте с миксер до получаване на еднородна смес. Сместа се разлива в две предварително омазнени формички за хляб и се оставя да бухне до ръба (в затоплена до около 40°С фурна). Пече се около 60 минути на 350°F (190°C).
No comments:
Post a Comment