Monday, December 8, 2014

Безглутенов хляб

МОКРА ЧАСТ

В средна купа разтворете :
  • 2 чаши топло ядково мляко
  • 3 ч.л. захар
  • 3 ч.л. суха мая
и оставете да шупне за 10-тина минути. След това добавете
  • 2 чаши топла вода
  • 6 с.л. растително олио
  • 4 ч.л. оцет или лимонов сок
  • общо 4 с.л. ленено семе и чиа
и разбъркайте добре. Оставете за още 2 минути да се желират семената.


СУХА ЧАСТ

В голяма купа разбъркайте сухите сътставки:
  • 4 чаши оризово брашно
  • 2 чаши нишесте (царевично, тапиока, картофено и т.н.)
  • ½ чаша buckweat flour (елдово/гречка)
  • 1 ч.л. сол
  • 2 ч.л. Xantham gum

ПОЧТИ Е ГОТОВО !

Смесете мократа и сухата част и разбъркайте с миксер до получаване на еднородна смес. Сместа се разлива в две предварително омазнени формички за хляб и се оставя да бухне до ръба (в затоплена до около 40°С фурна). Пече се около 60 минути на 350°F (190°C).




No comments:

Post a Comment