Saturday, February 15, 2014

Леща чорба


  • 1 чаена чаша леща
  • 1/2 глава лук
  • 1 морков
  • 1 корен пащърнак
  • малко корен от целина
  • 2-3 скилидки чесън на филийки
  • чубрица, куркума, червен пипер, сол
  • 1-2 лъжици доматено пюре


Лещата се вари с адекватно количество вода. Докато се вари, лука, морковите, пащърнака, целината и чесъна се задушава в равни количества мазнина и вода, след което се добавят в лещата. Добавят се на вкус чубрица, куркума, червен пипер.

Когато поомекне лещата, се добавят 1-2 супени лъжици сол и накрая, когато е почти готова, се добавя доматеното пюре. Сваля се от котлона след 2-10 минути.

No comments:

Post a Comment