Saturday, February 15, 2014

Киноа


  • 1 чаена чаша киноа
  • 1 скилидка чесън (нарязана)
  • 1 червена чушка (нарязана)
  • 1/2 чаша царевични зърна (замразени или от консерва)
  • 1/2 глава лук
  • риган, кимион, червен пипер, сол


Киноата се вари с три чаени чаши вода и малко сол- След като заври, котлона се намалява до минимум и се вари с капак около 20 минути. След сваряването, зърната трябва да останат цели и да не се разкашкват. Излишната вода се оцежда.

Чесъна и чушката се задушават в дълбок тиган с равни количества вода и мазнина. След омекването им, се добавят зърната царевица  и сварената киноа. Добавят се подправките и се бърка още няколко минути на котлона.

Готовото ястие се поръсва с нарязан на ситно лук.

No comments:

Post a Comment