- 4-6 яйца
- 100 грама сирене (фета)
- кисело мляко
- 1-2 скилидки чесън
- пресен магданоз (едро нарязан), копър
- червен пипер, мазнина, сол
Яйцата се оставят да се стоплят до стайна температура. Завира се вода в по-голяма тенджера. Яйцата се чупят и пускат директно във врящата вода. Варят се толкова, че бялото да се втвърди, но жълтъкът да остане цял и рохкав. Идеята е после в чинията, като се спука с вилица, от жълтъка да потича сосче, от което да си топваме с препечен хляб :) Сварените яйца се вадят с широка лъжица на дупки и се обират плуващите фрагменти от белкъта.
Отделно се приготвя сос от мазнина, чесън и червен пипер, което се запържва за кратко в тиганче.
Яйцата се сервират заедно с лъжица кисело мляко, поливат се със соса и се поръсват с магданоза, копъра и нарязания на ситно чесън.
No comments:
Post a Comment