Saturday, February 15, 2014

Гювеч картофи с грах

  • 10-тина картофа нарязани на кубчета като за мусака
  • 1 глава зрял лук
  • 1-2 моркова
  • парченца сушени домати (количество по избор)
  • няколко пресни (или от консерва) домати, нарязани на парчета
  • грах (замразен или от консерва) - количество по избор
  • олио, сол, чубрица и червен пипер на око
  • около 400 грама тофу, нарязано на кубчета

Това всичко се смесва, разбърква и влиза във фурната. Ако печете в тава, не забравяйте да сипете вода на богато, иначе ще стане сухо. Дори и с водата, към края на печенето трабва да покриете с капак или алуминиево фолио. По-добрият вариант е да се пече в чугунен или глинен съд с капак - в този случай се сипва по-малко вода.

No comments:

Post a Comment