- 1 морков
- 1 глава зрял лук (нарязан)
- 1 корен пащърнак (бял морков)
- малко корен от целина (нарязан на ситно)
- 6-7 средно големи картофи
- 2-4 скилидки чесън (нарязан на ситно)
- бамя и/или други замразени зеленчуци
- сол, черен пипер, доматена паста, джоджен
Моркова, лука и пащърнака се задушават в тиган с равни количества мазнина и вода.
Добавят се картофите и се овъргалват в мазнината (при необходимост може да се добави още малко мазнина). Заедно с тях може да се добавят бамя, грах и прочее зеленишки в пресен или замразен вид.
След 1-2 минути бъркане, по средата на тенджерата се прави кладенче и в него се за душава чесъна. Разбърква се и се добавя 1 сл джоджен, след което се долива с вода (сместа трябва да остане гъста). Заедно с водата се добавят солта и 1 чл черен пипер.
След като се сварят картофите, се добавя доматената паста, разбърква се и след още няколко минути се сваля от огъня.
No comments:
Post a Comment