Saturday, February 15, 2014

Яхния с картофи и бамя

  • 1 морков
  • 1 глава зрял лук (нарязан)
  • 1 корен пащърнак (бял морков)
  • малко корен от целина (нарязан на ситно)
  • 6-7 средно големи картофи
  • 2-4 скилидки чесън (нарязан на ситно)
  • бамя и/или други замразени зеленчуци
  • сол, черен пипер, доматена паста, джоджен

Моркова, лука и пащърнака се задушават в тиган с равни количества мазнина и вода.

Добавят се картофите и се овъргалват в мазнината (при необходимост може да се добави още малко мазнина). Заедно с тях може да се добавят бамя, грах и прочее зеленишки в пресен или замразен вид.

След 1-2 минути бъркане, по средата на тенджерата се прави кладенче и в него се за душава чесъна. Разбърква се и се добавя 1 сл джоджен, след което се долива с вода (сместа трябва да остане гъста). Заедно с водата се добавят солта и 1 чл черен пипер.

След като се сварят картофите, се добавя доматената паста, разбърква се и след още няколко минути се сваля от огъня.

No comments:

Post a Comment