- 800 грама филе сьомга (или сьомгова пъстърва)
- 2 глави лук на филийки
- 1 червена чушка на резенчета
- 100-тина грама свеж кориандър (едро нарязан)
- 4 чл кленов сироп
- олио, скилидка чесън, сол и черен пипер
- басмати ориз
Чушката и лукът се задушават в тиганче с равни порции мазнина и вода. Чесъна и кориандъра се добавят в края на задушаването. Сваля се от котлона, добавя се червен пипер и се прехвървя в отделен съд.
Филето се нарязва на парчета от около 200 грама и за запържва в същия тиган с още малко мазнина. Запържването трае само няколко секунди, колкото да се смени цвета на месото.
Лукът, чесъна и чушките се нареждат на дъното на тава за печене, върху тях се разстилат парчетата филе и се поръсват отгоре с малко лук и кленов сироп. Пече се на предварително загрята до 350 F фурна за 5-10 минути.
Сервира се с ориз басмати.
No comments:
Post a Comment