Saturday, February 15, 2014

Фuле сьомга "Орелù"

  •  800 грама филе сьомга (или сьомгова пъстърва)
  • 2 глави лук на филийки
  • 1 червена чушка на резенчета
  • 100-тина грама свеж кориандър (едро нарязан)
  • 4 чл кленов сироп
  • олио, скилидка чесън, сол и черен пипер
  • басмати ориз

Чушката и лукът се задушават в тиганче с равни порции мазнина и вода. Чесъна и кориандъра се добавят в края на задушаването. Сваля се от котлона, добавя се червен пипер и се прехвървя в отделен съд.

Филето се нарязва на парчета от около 200 грама и за запържва в същия тиган с още малко мазнина. Запържването трае само няколко секунди, колкото да се смени цвета на месото.

Лукът, чесъна и чушките се нареждат на дъното на тава за печене, върху тях се разстилат парчетата филе и се поръсват отгоре с малко лук и кленов сироп. Пече се на предварително загрята до 350 F фурна за 5-10 минути.

Сервира се с ориз басмати.

No comments:

Post a Comment